Prioritet u zapošljavanju treba da imaju Kotorvarošani

Odjеljenje za privredu opštine Kotor Varoš preporučilo je poslodavcima da prilikom zapošljavanja daju prednost nezaposlenima sa područja kotorvaroške opštine, jer je i pored visoke stope zaposlenosti i dalje veliki broj ljudi bez posla na evidenciji ovdašnje filijale Zavoda za zapošaljavanje RS.

Poslodavcima je uz preporuku dostavljena i starosna i kvalifikaciona struktura nezaposlenih osoba, koje je evidentirao kotorvaroški Biro za zapošljavanje.

Prema tim podacima na kraju februara ove godine bile su evidentirane 2.502 nezaposlene osobe. Najviše nezaposlenih je u starosnoj grupi između 30 i 50 godina – 1.037. Tek nešto manje među onima koji traže posao putem Biroa za zapošljavanje je lica starijih od 50 godina, koja generalno i najteže pronalaze zaposlenje – 1.013. Posao traže i 452 osobe mlađe od 30 godina.

Podaci o kvalifikacionoj strukturi nezaposlenih pokazuju da je Biro za zapošljavanje evidentirao najviše nekvalifikovanih radnika – 980. Poslu se nada i 926 kvalifikovanih, 411 radnika sa srednjom stručnom spremom i 117 visoko obrazovanih.

Načelnik Odjeljenja za privredu Predrag Tešić podsjetio je poslodavce da mogu iskoristiti i projekte zapošljavanja u 2017. godini. Ministarstvo rada i boračko-invaldiske zaštite raspisalo je nedavno javni poziv poslodavcima i nezaposlenima za korišćenje novca za podsticaj zapošljavanja, koji je otvoren do 19. aprila.

Radi se o projektima zapošljavanja osoba starijih od 50 godina, sticanja radnog iskustva mladih sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika i podrške zapošljavanju djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske RS.

Tešić ističe da zapošljavanje nezaposlenih osoba sa područja opštine Kotor Varoš nosi niz pozitivnih efekata.

– Time poslodavci doprinose boljem punjenju opštinskog budžeta kroz uplatu poreza i obaveza na plate, a to direktno znači da će biti povećan iznos novca za rješavanje infrastrukturnih potreba privrednika kao što su vodovod, kanalizacija, prilazni putevi i slično. Pored toga biće stvoreni uslovi za povećanje podsticaja za zapošljavanje i svih drugih subvencija koji će doprinijeti razvoju privrede na području Kotor Varoša – objasnio je Tešić koji je prethodnih sedmica posjetio sve privredne subjekte na području kotorvaroške opštine i Biro za zapošljavanje i obavio konsultacije sa njihovim menadžmentom u vezi sa mogućnostima za zapošljavanje, razvoj i unapređenje poslovanja.

Bez obzira na veliki broj nezaposlenih Kotorvarošana u posljednje vrijeme prisutan je trend da kotorvaroška preduzeća masovno primaju radnike iz drugih, najčešće susjednih opština.

– Obraćala sam se u više privrednih subjekata u Kotor Varošu u pokušaju da pronađem zaposlenje, ali sam svuda naišla na zatvorena vrata. Zato sam u nevjerici kada vidim izjave u medijima da u Kotor Varošu može da radi svako ko želi, da su na birou samo neradnici i da posla ima i za ljude iz susjednih opština – rekla je za MKV Kotorvarošanka koja i dalje nema posla.

1 Comment

  1. Vec mi je muka kada se pomene kotorvarosko privredno cudo. Svi oni koji se kite tudjim perjem (stranim investitorima) od nacelnika do obicnih referenata bi trebali samo jedan dan da provedu u cipelama radnika Sporteka, Dermala, Sim-tehnika i dr. Kada bi to ucinili ne bi im palo na pamet da trabunjaju one gluposti. A pogotovu je nakaradna kvalifikacija dusebriznika opstinskog da su na birou samo oni kojima nije stalo do posla, bez obzira na cinjenicu da su po nekoliko puta obijali vrata gore pomenutih “uspjesnih” kolektiva. Poznat je diskriminatorski odnos sluzbenice za prijem u radni odnos, prema starijim radnicima u Sporteku, kada su se isti po nekoliko puta prijavljivali, receno im je da vise ne dolaze da ce ih zvati kad im budu trebali, znaci nikad… A pogotovu je slikovit primjer sindikalne radnice koja je nakon sage sa poslodavcem i otkaza koji je potpisao ministar Djokic ostala zaboravljena na stubu srama i za nju u K. Varosu nema radnog mjesta…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*