Prijem za bronzanog karatistu Gajanina

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan upriličio je prijem za karatistu kotorvaroškog Ipona Milana Gajanina, koji se okitio bronzanom medaljom na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu.

Nastupajući za reprezentaciju BiH u vrlo jakoj konkurenciji takmičara do 14 godina u kategoriji do 40 kilograma, Gajanin je ostvario tri trijumfa, a jedini poraz je doživio od vršnjaka koji ga je porazio i na prvenstvu BiH.

– Zadovoljan sam nastupima na Balkanskom prvenstvu, a ovom prilikom želio bih zahvaliti svom treneru na odličnoj pripremi i načelniku opštine na pruženoj finansijskoj pomoći – istakao je Gajanin.

Sakan je pohvalio nastupe karatista Ipona u ovoj godini i poželio im da nastave da nižu dobre rezultate.

– Sportisti su najbolji ambasadori naše opštine i izuzetno sam ponosan na koji način oni prezentuju Kotor Varoš na međunarodnoj sceni – rekao je Sakan i dodao da će uvijek podržati učešće kotorvaroških sportista na međunarodnim turnirima.

Trener Ipon Branko Petrović je podsjetio da Gajanina krajem juna očekuje nastup na Svjetskom kupu u Umagu, gdje ima šampionske ambicije.

– Radi se o izuzetno talentovanom dječaku, pred kojim je blistava karijera ukoliko nastavi sa predanim i odgovornim radom – naglasio je Petrović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*