Pretresena vikendica uhapšenog Ernada Alagića u Vrbanjcima

Vikendica koja je danas pretresena u Vrbanjcima u sklopu velike policijske akcije “Avatar” usmjerene protiv osumnjičenih za prodaju droge i druga krivična djela vlasništvo je Ernada Alagića (30), saznaje “Moj Kotor Varoš”.

Alagić je sa još 11 osumnjičenih uhapšen u Banjaluci, a u sklopu pretresa objekata čiji su vlasnici i koje su koristili na meti se našla i vikendica u Vrbanjcima odakle je njegovo porijeklo. U akciji je uhapšen i jedan osumnjičeni u Trebinju.

Prema nezvaničnim informacijama osim Alagaića uhapšeni su Banjalučani Goran Milanović, Benedi Đukanović, Stefan Petrović, Božidar Maksimović, Vladimir Vranješ, Firas Hodžić, Sanid Ćulum, Aleksandar Stanišić, Branislav Ćulibrk i Tomislav Ateljević iz Trebinja.

Petomjesečna akcija “Avatar” Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Banjaluka, koja je okončana hapšenjima osumnjičenih, rezultirala je i zapljenom droge, mobilnih telefona i drugih predmeta koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. “Nezavisne novine” navode da je tokom pretresa zaplijenjeno više od 2,5 kilograma marihuane, 749 grama spida i oko 26 grama kokaina. U akciji je pronađen i džip “dačija daster”, koji je ukraden vlasnici trgovine u Srpcu. Pretresi su izvršeni na 17 lokacija u Banjaluci, Trebinju, Kotor Varošu i Laktašima.

U toku je saslušanje uhapšenih u Policijskoj upravi Banjaluka i dalje prikupljanje relevantnih dokaza.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*