Premijerno prikazan dokumentarni film o Kotor Varošu

Dokumentarni film “Zavičaj” u čijem snimanju su učestvovali i članovi Udruženja mladih “Heroj” iz Kotor Varoša premijerno je prikazan u Sarajevu, a cilj dokumentarca je upoznavanje mladih sa životom i prilikama u opštinama u BiH.

Dokumentarnim serijalom je obuhvaćeno šest gradova, a podijeljen je na tri epizode i u svakoj su obrađena po dva grada. Mladi iz Kotor Varoša su radili na epizodi zajedno sa ekipom iz Mostara.

– Dokumentarni film će uskoro biti dostupan na internetu. Projekat je zamišljen s ciljem upoznavanja mladih sa opštinama u BiH, odnosno odnosima u tim opštinama, specifičnostima, zanimljivostima i slično. Bilo je veoma zabavno gledati plodove zajedničkog rada mladih iz šest gradova – rekao je za “Moj Kotor Varoš” predsjednik Udruženja mladih “Heroj” iz Kotor Varoša Đorđe Bojić.

Ekipa mladih je 31. marta i 1. aprila boravila u Mostaru kako bi snimili sekvence o gradu na Neretvi, dok su mladi iz tog grada boravili u Kootr Varošu 7. i 8. aprila i snimali o našem gradu.

– Tim iz Mostara je u Kotor Varošu posjetio pravoslavnu crkvu i razgovarao sa sveštenicima Milenkom Narićem i Damirom Vrhovcem, džamiju u kojoj su razgovarali sa efendijom Miralemom Avdićem, a intervjuisali su i načelnika opštine Zdenka Sakana i predstavnike opštinske uprave i slučajne prolaznike. Održan je okrugli sto u kancelariji Mjesne zajednice Kotor Varoš gdje su razgovarali sa mladim ljudima uključlenim u rad opštinske administracije – istakao je Bojić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*