Prekršajna prijava protiv Petrušića zbog napada na trojicu maloljetnika

Protiv funkcionera kotorvaroškog PDP-a Radislava Petrušića biće pokrenut prekršajni postupak zbog napada na sina kandidata za načelnika opštine Kotor Varoš Slobodana Župljanina i dvojicu njegovih drugova, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Navodeći njihove inicijale, iz Policijske uprave su istakli da su službenici Policijske stanice Kotor Varoš u subotu postupili na osnovu Župljaninove prijave da je Petrušić u Maslovarama fizički i verbalno napalo tri maloljetna lica dok su lijepili predizborne plakate, te nakon toga pocijepao predizborni plakat jedne političke partije.

– Lice R.P. je alkotestirano i utvrđeno je prisustvo 0,80 grama po kilogramu alkohola u organizmu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. Obaviješten i dežurni sudija Osnovnog suda Kotor Varoš koji se izjasnio da se radi o prekršajima vrijeđanje, tuča i fizički napad i uništavanje javnih oglasa i objava iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, te da se zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka dostavi u redovnoj proceduri – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Petrušić je šef kabineta aktuelnog načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana i kandidat na odborničkoj listi PDP-a za Skupštinu opštine Kotor Varoš. Reagujući na saopštenje za javnost koje je Župljanin objavio nakon napada, iz PDP-a su saopštili da je riječ o izmišljotini i pokušaju obmane građana uoči lokalnih izbora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*