Prekid nastave na svim fakultetima, evakuacija studenata

Nastava na svim faklutetima Univerziteta u Banjaluci biće obustavljena na sedam dana zbog nemogućnosti boravka studenata u Studentskom centru “Nikola Tesla” koji je pretrpio ogromnu štetu usljed olujnog vjetra koji je prethodnih dana pogodio najveći grad u RS.

Nevrijeme je prouzrokovalo je veliku materijalnu štetu na tri paviljona Studentskog centra. Vjetar je odnio krovove na objektima, a kiša koja je padala prethodnu noć onemogućila je boravak studenata u sobama. Trenutno prvi, drugi i treći paviljon nemaju struje, a situacija je posebno kritična u prvom i drugom gdje je voda došla do prizemlja.

Zbog novonastale situacije održana je vanredna sjednica proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjaluci koji je donio odluku da nastava na svim faklutetima bude obustavljena na sedam dana i da svi studenti koji su smješteni u prvom, drugom i trečem paviljonu budu hitno evakuisani i da im bude obezbjeđen prevoz kući.

Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci je formirao krizni štab za pomoć ugroženima i pozvao studente koji nisu ugriženi da se jave u inboks njihove stranice na “Fejsbuku” ili dođu kod prvog i drugog pavuljona i pomognu kolegama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*