Predstava “Ženska posla” nasmijala Kotorvarošane

Predstava “Ženska posla” koja je nastala tokom dvomjesečnog rada mladih žena iz Kotor Varoša, Bihaća i Tomislavgrada odigrana je sinoć u kotorvaroškoj kino-sali. 

Mlade žene iz tri opštine pisale su scenario pod mentorstvom “Magacin kabare” tima koji čine diplomirani i nagrađivani glumci, pisci i reditelji na čelu sa poznatom glumicom iz BiH Zanom Marjanović.

– Riječ je o urnebesnoj komediji o svakodnevnim životnim situacijama u kojim se žene nalaze i snalaze. Ujedno smo poslali važnu poruku da su pozorište i kultura neophodni u našim životima, ne samo da bi nas nasmijali i razveselili, već kao prostoru u kojem slobodno razmjenjujemo mišljenja i emocije – istakla je Marjanovićeva. 

Tematika ove predstave budi na razmišljanje i tiče se svake žene, a mladim glumicama je koristila kao odskočna daska za dalji rad.

Mlada Kotorvarošanka Milica Kalamanda kaže da je uloga u ovoj predstavi ostvarenje njenog sna, jer radi sa profesionalnim glumcima na vrlo ozbiljnom projektu.

Predstava “Ženska posla” odigrana je u organizaciji Udruženja za razvoj i promociju umjetničke djelatnosti “Magacin kabare” iz Sarajeva u partnerstvu sa američkom ambasadom u BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*