Predsjednik Srbije predložio Kotorvarošanina u Odbor Agencije za borbu protiv korupcije

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić predložio je Nenada Tešića iz Kotor Varoša za članove Odbora Agencije za borbu protiv korupcije

Nikolić je Skupštini Srbije dostavio novu listu, na kojoj je osim Tešića i Marko Blagojević, pošto prethodna nije ispunjavala sve uslove predviđene Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije. U obrazloženju nove liste Nikolić je naveo da predloženi kandidati posjeduju stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, a dostavljene su i pisane saglasnosti da prihvataju kandidaturu i njihove biografije.

Iza Tešićevog imena stoji ozbiljna biografija. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu ocjenom 9,32, a usavršavao se u SAD, zahvaljujući stipendiji koju je dobio od Biroa za obrazovanje i kulturu američke Vlade. Dobitnik je i doktorske stipendije za istraživanje instituta iz Hamburga.

Magistrirao je i doktorirao takođe na Pravnom fakultetu u Beogradu, a oba puta u komisiji mu je bio Oliver Antić, nekadašnji savjetnik predsjednika Nikolića. Njihova veza se tu ne završava, jer na istom fakultetu pokrivaju oblast građansko pravo. Zanimljivo je i da je Tešić član Komisije za pomilovanje predsjednika Srbije, čiji je Antić bio predsjednik prije nego što je otišao na ambasadorsku funkciju u Portugal. Tešić je docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, a predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Blagojević je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, radio je u Trećem opštinskom sudu, Fondu PIO, Kabinetu direktora Narodne kancelarije predsednika Srbije, a od 2011. je zaposlen u Generalnom sekretarijatu predsednika Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*