Poznat identitet Kotorvarošanina koji je prekršio kućnu izolaciju

Mirko Petrović iz Kotor Varoša prekršio je mjeru kućne izolacije zbog čega je novčano kažnjen i prebačen u karantin koji se nalazi u kotorvaroškom hotelu „St. Petar“.

Petrovićev prekršaj juče je utvrdila kotorvaroška Komunalna policija jer ga prilikom kontrole nisu zatekli na adresi navedenoj u rješenju o izolaciji. Zbog toga mu je izdat prekršajni nalog u iznosu od 1.000 KM zbog neizvršenja rješenja o kućnoj izolaciji i rješenje o upućivanju u karantin.

Komunalna policija u Kotor Varošu je u periodu od kada je počela kontrola poštovanja mjere kućne izolacije i kažnjavanje neodgovornih lica izvršila 347 kontrola, a ovo je prvi utvrđeni slučaj kršenja kućne izolacije.

U protekla 24 časa mjeru kućne izolacije u RS je prekršilo devet osoba. Osim Petrovića mjeru kućne izolacije prekršili su i Slobodan Stojnić, Zoran Svilar i Slaviša Banjac iz Kozarske Dubice, Boris Kerkezi Žarko Kajiš iz Gradiške, Goran Kojić iz Bijeljine, Darko Kelem iz Kneževo i Milan Kusić iz Teslića, objavljeno je na sajtu „Korona virus u Srpskoj“.

U protekla 24 sata kontrolisano je 2.658 lica, a do sada ukupno 34.089 od kojih 234 nije poštovalo mjere samoizolacije.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave je saopšteno da će licima koja su prekršila mjeru kućne izolacije, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, biti izrečena prekršajna mjera i prebačena u karantin u svojoj lokalnoj zajednici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*