Požari u Kotor Varošu, Banjaluci, Čelincu i Laktašima izazvani ljudskim nemarom

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je na području u njenoj nadležnosti proteklog vikenda evidentirano deset požara koji su izazvani ljudskim nemarom i u kojima je pričinjena znatna materijalna šteta.

– Požari su registrovani od 21. do 23. jula na području Banjaluke, Čelinca, Kotor Varoša i Laktaša kada je vatra zahvatila šumu, korov, nisko rastinje, suvu travu, pomoćne i stambene objekte – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz policije poručuju da će preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar ugrožavajući tako živote i zdravlje ljudi ili pričinivši materijalnu štetu.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da, s obzirom na visoku temperaturu, građani, poljoprivrednici i šumski radnici ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne spaljuju ostatke žitarica i drveni otpad unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada.

Policija apeluje i da građani koji primijete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*