Požar na deponiji potpuno lokalizovan

Požar koji je izbio na deponiji u Novom Selu u potpunosti je stavljen pod kontrolu i osim manjeg dima koji je izbijao sa požarišta jutros nije bilo drugih znakova da bi vatra mogla ponovo buknuti, potvrdio je za MKV šef Odsjeka za inspekcijeske poslove u opštini Kotor Varoš Miodrag Petrović.

Vatra je na deponiji izbila u nedjelju i u večernjim časovima, a posebno juče cijeli grad i prigradska naselja bili su okovani dimom i smradom. Akcijom vatrogasaca iz Kotor Varoša kojima su u pomoć pritekle kolege iz Banjaluke i Čelinca i kotorvaroška preduzeća koja su ustupila mehanizaciju požar je juče stavljen pod kontrolu.

– Tokom jučerašnjeg dana popravljen je i kamion Vatrogasnog društva Kotor Varoš i zajedno sa kamionom koji je pritekao u pomoć iz Banjaluke i teškim mašinama Šumskog gazdinstva “Vrbanja” i firmi “Petrović” i “Vrbanja šume” požar je lokalizovan i ugašen. Bili smo jutros na deponiji i na nekoliko mjesta je primjetan manji dim zbog čega će vatrogasne ekipe danas ponovo obilaziti deponiju i ukoliko bude potrebe intervenisati – rekao je Petrović.

Požar na deponiji, koja je zatvorena prije nekoliko godina, zatekao je nespremne kotorvaroške vatrogasce, koji su bili bespomoćni s obzirom da je jedini kamion bio u kvaru.

– Obraćali smo se nekoliko puta opštini, ostao nam je samo kamion koji je star 30 godina i u njemu pumpa. Imamo 12 vatrogasaca, ali sredstva za rad nemamo. Sa ovim se u 21. vijeku ne gasi požar – žalio se juče pred televizijskim kamerama starješina Vatrogasnog društva Kotor Varoš Nedeljko Sakan.

U opštini kažu da znaju da bi vatrogascima trebali pomoći, ali da nemaju novca za novu opremu.

– Kamion koji bi bio u solidnom stanju ili nov košta jako puno. Nemamo planirana sredstva. Prema saznanjima nekih naših ljudi u Banjaluci će određeni broj kamiona biti otpisan, jer će dobiti nove. Zato su se već javili banjalučkim vlastima i zamolili da nam daju svoje stare kamione – rekao je načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*