Potpisani ugovori, opština podijelila 35.000 KM

Predstavnici opštine Kotor Varoš potpisali su sa predstavnicima sportskih klubova i organizacija civilnog društva ugovore o dodjeli novca za realizaciju projekata sa kojima su aplicirali na javni poziv.

Šest sportskih klubova i četiri organizacije civilnog društva aplicirali su na javni poziv opštine Kotor Varoš, a za projekte im je odobreno 35.865 KM. Komisija je na osnovu bodovanja projekata utvrdila rang listu i predložila načelniku opštine Daliboru Vučanoviću da odobri novac za njihovu realizaciju. Vučanović je prihvatio taj prijedlog i potpisao ugovore sa predstavnicima sportskih klubova i organizacija civilnog društva.

– Danas i juče su potpisani ugovori sa svim klubovima i organizacijama koje su prošle na konkursu. Sada slijedi realizacija projekata. Prva tranša novca biće isplaćena do kraja mjeseca i predviđa polovinu odobrenog novca,  a nakon realizacije projekata biće prebačen i ostatak odobrenih sredstava – rekao je za MKV predsjednik komisije Radislav Petrušić.

Na javni poziv je stiglo 11 projekata, a komisija koja ih je ocjenjivala utvrdila je da jedan od njih ne ispunjava uslove iz javnog poziva.

U konkurenciji sportskih klubova najviše novca dobio je Rukometni klub Kotor Varoš, koji će za nabavku opreme inkasirati 6.000 KM. Fudbalskom klubu Mladost je za projekat čiji je cilj podizanje svijesti o potrebama psiho-fizičkog razvoja mladih fudbalera odobreno 5.990 KM.

Po 2.000 maraka dobiće Košarkaški klub Mladost za reparaciju koševa i nabavku tabli, Karate klub Ipon  za adaptaciju prostora za trening, a Džudo klub Mladost za podršku nastupu mladih na međunarodnim takmičenjima. Odbojkaškom klubu Kotor Varoš biće doznačeno 1.998 KM za nabavku profesionalnih stubova za odbojkaški teren.

Kod organizacija civilnog društva najviše novca ide Udruženju proizvođača voća kojem je za edukaciju proizvođača potrebno 7.000 KM. Planinarskom društvu “Mehanizam” odobren je projekat “Planinarska staza vodopadi Duboke” vrijedan 4.010 KM.

Formiranje tima Gorske službe spasavanja biće  podržano sa 2.745, a Multimedijalni centar mladih dobija 2.122 KM za projekat osposobljavanja njihovih članova za rad na vodi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*