Potpisani ugovori o dodjeli novca sportskim klubovima i organizacijama

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan i predstavnici organizacija civilnog društva i sportskih organizacija potpisali su danas ugovore o realizaciji sedam projekata za koje je opština izdvojila iz budžeta 12.057 KM.

Organizacijama civilnog društva su odobreni projekti vrijedni 6.975, a sportskim klubovima 5.082 KM.

Sakan je istakao da je za ovu namjenu iz budžetskih sredstava bilo predviđeno 20.000 KM, ali da je na javni poziv stiglo samo sedam projektnih prijedloga.

– U roku od 15 dana raspisaćemo novi javni poziv kako bi i preostali dio sredstava bio raspoređen sportskim klubovima i organizacijama civilnog društva – naglasio je Sakan.

Odbojkaškom klubu Kotor Varoš odobreno je 1.510 KM za nabavku sportske opreme, Klubu malog fudbala Kotor Varoš 2.000 za pokretanje škole futsala, dok će Stonoteniski klub Kotor Varoš dobiti 1.572 KM za održavanje rekreativne lige u stonom tenisu.

– Neophodna nam je oprema kako bi poboljšali uslove za trening i takmičenje velikog broja djevojaka u jedinom ženskom sportskom kolektivu na području opštine – istakao je trener Odbojkaškog kluba Kotor Varoš Dragan Zeljković.

Trener Kluba malog fudbala Kotor Varoš Vladan Đekanović rekao je da će pokretanjem škole futsala dodatno ojačati klub.

– Mi smo klub koji je oslonjen na domaće igrače i naša baza će i dalje biti Kotor Varoš. Pokretanjem škole futsala moći ćemo iskoristiti potencijal mladih i pomoći im da uz profesionalan rad iskoriste i dodatno razviju svoj talenat. Kotor Varoš ima mnogo talentovanih dječaka i siguran sam da ćemo uz pravi rad dobiti nove asove futsala – istakao je Đekanović.

Centru za porodicu “Kuća radosti” i Udruženju žena “Venera” dodijeljeno je po 2.000 KM za projekte “Podrška djeci sa poteškoćama u razvoju” i “Izrada akcionog plana za ravnopravnost polova opštine Kotor Varoš za period 2018-2020”. Udruženju građana “Zmajevac” za uređenje izletišta Uzlomac odobreno je 1.975, a Sportsko-ribolovnom društvu “Golubić” 1.000 KM za postavljanje zimovnika za pastrmku.

– Trenutno u Centar za porodicu brine o 30 mališana sa poteškoćama u razvoju i novac ćemo iskoristiti za nabavku didaktičkog materijala i održavanje stručnih radionica – istakla je direktorica Centra za porodicu “Kuća radosti” Dragica Kuzmić-Tepić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*