Potpisani ugovori o dodjeli novca klubovima i organizacijama

Opština Kotor Varoš i humanitarna organizacija “Vorld vižn” izdvojili su 26.000 KM za 23 projektna prijedloga organizacija civilnog društva i sportskih organizacija, a danas su sa njihovim predstavnicima potpisani ugovori. 

Sportskim klubovima odobreno je 10.000, a za organizacije civilnog društva biće izdvojeno 16.000 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je za ovu namjenu iz budžetskih sredstava predviđeno 20.000 KM, ali da raduje i podrška “Vorld vižna” za realizaciju projektnih prijedloga.

– Na ovaj način želimo podržati rad udruženja i klubova, koji okupljaju veliki broj omladine i svojim angažmanom doprinose prosperitetu lokalne zajednice – naveo je Sakan.

Najveći iznos, po 2.000 KM, dobili su Udruženje građana “Plavi čuperak” iz Laktaša za projekat “Radionice u prirodi za djecu predškolskog uzrasta – vratimo djecu prirodi”, Crveni krst Kotor Varoš za organizaciju ljetnog kampa u Tovladiću, kotorvaroški Omladinski centar “Peta strana svijeta” za projekat “Otvorimo vrata djeci i omladini”, te Planinarsko društvo “Mehanizam” Kotor Varoš za zaštitu drvoreda.

Udruženju građana “Maša i medo” Kotor Varoš za projekat “Sprečavanje pojave nasilja nad djecom predškolskog uzrasta” dodijeljeno je 1.500. Po 1.000 KM odobreno je Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš za organizaciju međunarodnog fudbalskog turnira prijateljstva, kotorvaroškom Udruženju građana “Zmajevac” za saniranje štete od poplava na izletištu “Uzlomac” i Ekološkom pokretu “Eko opstanak” Kotor Varoš za projekat “Urbani mobilijar u funkciji zaštite životne sredine”.

Isti iznos dodijeljen je i Udruženju žena  “Venera” Kotor Varoš za organizovanje izložbi tradicionalnih rukotvorina i kotorvaroškom Centru za porodicu “Kuća radosti” za podršku djeci s poteškoćama u razvoju. Terapijsko inhalacioni centar “Vasić” Kotor Varoš dobiće 500 KM za projekat “Inhalacije iz košnica za zdravlje djece”, a isti iznos odobren je i Udruženju žena “Sreća” Obodnik za projekat “Ljeto u Obodniku”, te kotorvaroškom Udruženju mladih “Heroj” za projekat “IV Trucknrollfest-Peace and love”.

Kada je riječ o sportskim organizacijama po 1.000 KM dobijaju Odbojkaški klub Kotor Varoš i Klub borilačkih sportova Panter za sanaciju limarije, Klub malog fudbala Kotor Varoš za izgradnju nadstrešnice i zamjenu stakala, a Šahovski klub Kotor Varoš i Košarkaški klub Mladost za sanaciju elektroinstalacija na sportskoj dvorani u Kotor Varošu. Isti iznos odobren je Džudo klubu Mladost za uređenje sale za džudiste, a Karate klubu Ipon za adaptaciju prostorija za trening. Po 980 KM dodijeljeno je Fudbalskom klubu Mladost za sanaciju vrata, a Rukometnom klubu Kotor Varoš i Stonoteniskom klubu Kotor Varoš za zamjenu vrata na sportskoj dvorani.

Sportski klubovi su jedinstveni u namjeri da dobijeni novac iskoriste za sanaciju sportske dvorane u Kotor Varošu u kojoj održavaju treninge i igraju prvenstvene utakmice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*