Potpisan ugovor za izgradnju kuća u Kotor Varošu

Ugovori o izgradnji individualnih stambenih objekata za povratnike i raseljena lica u Kotor Varošu potpisani su danas u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije. 

Objekti će biti građeni u okviru Regionalnog stambenog programa čija je ukupna vrijednost 4,6 miliona KM.

Ugovore su potpisali vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, direktor Fonda za povratak BiH Bojan Ninković i predstavnici izabranih izvođača radova.

Predviđena je izgradnja tri zgrade sa po 15 stanova u Rogatici, Istočnom Novom Sarajevu i Trebinju u vrijednosti 2,8 miliona KM. Potpisana su i dva ugovora o izgradnji 45 individualnih stambenih objekata ž u Banjaluci, Laktašima, Kotor Varošu, Pelagićevu, Gradišci, Kostajnici, Novom Gradu i Prijedoru.

Lučić je rekao da se ovaj projekat finansira iz Regionalnog stambenog programa za koji najveći dio sredstava obezbjeđuje EU, a kojim je predviđeno da do 2022. godine bude izgrađeno 3.200 stambenih jedinica širom BiH.

– Do sada je izgrađeno 1.800 stambenih jedinica, od čega 1.200 kuća, a ostatak su stanovi. Završetak Regionalnog stambenog programa u BiH planiran je 2022. godine, ali je moguć produžetak tog roka – istakao je Lučić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*