Potpisan milionski ugovor za izgradnju opštinske zgrade

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i vlasnik kotorvaroške firme “Građus” Slavko Đukić potpisali su danas ugovor o početku izgradnje nove zgrade lokalne uprave Kotor Varoš.

Komisija za izbor najpovoljnijeg ponuđača konstatovala je da je “Građus” dostavio najpovoljniju ponudu na tender za izgradnju zgrade lokalne uprave Kotor Varoš. Na tenderu, koji je završen 9. avgusta, dokumentaciju je preuzeo 21 ponuđač.

– Cijena budućeg sjedišta lokalne uprave, prema dostavljenoj ponudi, iznosiće 1.133,80 KM po kvadratnom metru, a površina objekta u kojem će biti smještena opštinska administracija iznosiće 2.358 kvadrata – rekao je Sakan.

Prema ugovorenoj cijeni vrijednost radova iznosi 2,67 miliona KM, a finansiranje je obezbijeđeno zaduženjem Opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica.

Rok za izgradnju zgrade po principu “ključ u ruke” je 360 dana, a u slučaju loših vremenskih uslova može da bude produžen. Nove prostorije biće u funkciji čim budu završeni radovi i uređenje unutrašnjih prostorija.

– Ovo je veliki izazov za “Građus” i vrlo zahtjevan i obiman posao. Ubjeđen sam da ćemo u predviđenom roku i u saradnji sa našim partnerima završiti sve radove predviđene ugovorom – naglsio je Đukić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamjenik načelnika opštine Kotor Varoš Mladen Trivunović. 

Planirano je da stara i dotrajala zgrada u kojoj je sada smještena opštinska uprava bude srušena, a prostor na kojem se nalazi i lokaciju oko novog objekta ukrasiće gradski trg.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*