Postavljen novi asfalt na igralištu u Zabrđu

Asfaltiranje dijela školskog igrališta u Zabrđu kod Kotor Varoša danas je završeno i time riješen problem sa terenom na kojem su bile velike izbočine i pukotine nastale usljed širenja korijenja obližnjeg drveća.

Radnici preduzeća “Petrović”, kojem je povjerena sanacija i proširenje igrališta, isjekli su taj dio podloge i sasjekli korijenje, a zatim postavili novi asfalt.

Time je okončana prva faza sanacije i proširenja igrališta koje je bilo u veoma lošem stanju. U drugoj predstoji zamjena koševa i postavljanje klupa umjesto prvobitni planiranih mini-tribina.

Već je završeno iskopavanje i nasipanje, te postavljanje ivičnjaka oko novosagrađenog dijela na kojem će biti izgrađeno igralište namijenjeno najmlađim stanovnicima Zabrđa. Na tom dijelu je preostalo da bude stavljena pješčana podloga i ljuljaški i drugih sadržaja za djecu.

Radove finansiraju donatori kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Projektom je obuhvaćeno šest mjesnih zajednica sa područja opštine Kotor Varoš, a već je renoviran i pušten u funkciju Dom kulture u Maslovarama, u Kotor Varošu je opremljena kancelarija za rad Mjesne zajednice, dok će u Obodniku biti izgrađen trotoar.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” zajedno finansiraju vlade Švajcarske i Švedske, a za sprovođenje je zadužen Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*