Porodica Gavrić treba pomoć, Miladinka Topić pokreće akciju

Teška životna sudbina koja prati porodicu Gavrić iz kotorvaroškog naselja Čepak ganula je Miladinku Topić koja ih je tokom proteklih praznika obradovala poklonima, ali i čvrsto odlučila da pokrene akciju kako bi im bila završena kuća jer sada žive kao podstanari.

Gavrići su privremeni smještaj pronašli u Čepku jer nisu mogli da završe kuću u naselju Baština.

– Čula sam za ovu porodicu i odlučila da im uručim pomoć kako bi i oni osjetili radost praznika. Ono što sam vidjela me potreslo i obećala sam da ću pokrenuti akciju kako bi bila završena njihova kuća u Baštini i na taj način olakšan život – rekla je Topićeva za “Moj Kotor Varoš”.

Porodica Gavrić i sada živi u teškim uslovima u kojima majka brine o dvoje djece od kojih je jedno sa smetnjama u razvoju, a otac zarađuje za život radeći u šumi.

– Majka brine o dvoje djece, a jedno od njih je sa posebnim potrebama i svaki dan ga mora voditi u Banjaluku u školu. Njihov težak život me nagnao na to da pokušam da im pomognem. Znam da ima mnogo siromašnih i ugroženih porodica i da je nemoguće svima pomoći, ali ovaj slučaj je hitan zbog djeteta sa posebnim potrebama – istakla je Topićeva.

Uvjerena da će uspjeti u svojoj namjeri, Topićeva dodaje da je već pronašla ljude koji su spremni da joj pomognu u ovoj plemenitoj akciji, te da se nada će im se priključiti i drugi kako bi Gavrići dobili svoj dom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*