Poreska uprava zatvorila tri kafića i butik u Kotor Varošu

Inspektori Poreske uprave RS privremeno su zatvorili tri kafića i jedan butik u Kotor Varošu u sklopu pojačane kontrole izdavanja fiskalnih računa i prijavljivanja radnika.

Iz Poreske uprave RS je za MKV potvrđeno da su na 15 dana zatvoreni kafići “Tihe noći”, “Andrej” i “Galerija” i butik “Vink”.

– Inspektori Područnog centra Banjaluka, kojem organizaciono pripada Područna jedinica Kotor Varoš, izvršili su šest kontrola i zbog uočenih nepravilnosti u prikazivanju prometa i prijavljivanju radnika izdali četiri prekršajna naloga na iznos kazne od 2.000 KM i četiri rješenja o izricanju zaštitne mjere zabrane obavljanja djelatnosti na 15 dana. Mjera zabrane obavljanja djelatnosti izrečena je za samostalne preduzetnike “Tihe noći”, “Andrej”, “Galerija” i “Vink” istakli su u Poreskoj upravi.

U protekla dva dana, koliko traje pojačana kontrola poreskih obveznika, inspektori Poreske uprave su u cijeloj RS izvršili 169 kontrola i kod 79 poreskih obveznika konstatovali nepravilnosti, te zatekli 18 neprijavljenih radnika. Zbog uočenih nepravilnosti u radu, Poreska uprava je navedenim poreskim obveznicima izdala 83 prekršajna naloga na iznos kazne od 63.000  KM i 37 rješenja o izricanju zaštitne mjere zabrane obavljanja djelatnosti na 15 dana.

– U cilju poštovanja zakonskih propisa i obaveze izdavanja fiskalnih računa prilikom svakog pojedinačno ostvarenog prometa roba i usluga i prijavljivanja radnika u jedinstveni sistem, Poreska uprava kontinuirano vrši kontrolu poreskih obveznika – naveli su su u Poreskoj upravi RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*