Poplave u Kotor Varošu odnijele milione

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš usvojili su na današnjem zasjedanju izvještaj o štetama od majskih poplava koje su pričinjene na području opštine, a komisije su na terenu konstatovale da je ukupna šteta 2,42 miliona miliona KM.

Najveća oštećenja su na putnoj infrastrukturi u iznosu od 1,06 miliona i stambenim objektima od 598.000 KM.

Usvojen je konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu i izmjena odluke o usvajanju plana kapitalnih investicija za period od 2019. do 2023. godine.

Odbornici su usvojili izvještaje o radu Centra za socijalni rad, Centra za kulturu, sport i informisanje, Vatrogasnog društva i Turističke organizacije za prošlu godinu, dok podršku nisu dobili izvještaji o radu Narodne biblioteke i Agencije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš.

Usvojene su informacije o radu Pravobranilaštva RS, ostvarivanju prava boraca, ratnih vojnih invalida i poginulih boraca, subvencijama u poljoprivredi, stanju u oblasti zapošljavanja, radu nevladinog sektora, radu upravnih i nadzornih odbora u ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Skupština opštine, uslovima i načinu korištenja ulične rasvjete i o sprovođenju odluke o uslovima i načinu korištenja javnih parkirališta na užem gradskom području za prošlu godinu.

Konstatovano je da je stanje bezbjednosti na području opštine za prošlu godinu zadovoljavajuće.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*