Pomozimo Vanji da pobijedi u utakmici života

Kotorvarošani su se nebrojeno puta pokazali šampionima humanosti, a pred našim gradom je novi ispit – prikupljanje pomoći za liječenje Vanje Pejakovića iz Maslovara.

Vrhunski sportista i vrijedan učenik doživio je tešku nesreću na putovanju kojem se toliko raduje svaki đak – ekskurziji. Povreda kičme tokom skoka u vodu prikovala ga je za bolničku postelju u Italiji gdje ljekari čine sve kako bi posljedice po Vanju bile što bezazlenije.

Ohrabrujući znakovi koje je davao proteklih dana daju snagu nadi da će Vanja dobiti tešku bitku u kojoj se nalazi. Toj borbi svako od nas može dati veći ili manji doprinos nakon što je porodica otvorila račun za prikupljanje pomoći. Veliki troškovi liječenja i neophodnog boravka roditelja uz Vanju u Italiji prinudili su porodicu da se okrene humanim ljudima.

Računi za prikupljanje pomoći otvoreni su u UniCredit banci na ime Vanjine majke Dubravke Pejaković. Za uplate novca iz BiH otvoren je račun u KM, a pomoć je moguće uplatiti i iz inostranstva na devizni račun. Oba računa možete pronaći na fotografijama ispod teksta.

Kotor Varoš je nedavno pokazao da je grad humanosti i solidarnosti kada se sedmicama danonoćno borio za život male Sofije Mićević. Nažalost došlo je vrijeme da to iznova mora dokazati.

Vanja je rođeni pobjednik koji je igrama pod košem cijelom gradu donio toliko radosti. Pomozimo mu da dobije i najvažniju utakmicu svog života.

Za sve informacije možete nam se obratiti putem stranice portala “Moj Kotor Varoš” na društvenoj mreži “Fejsbuk”, a mi ćemo kontaktirati porodicu Pejaković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*