Položen kamen temeljac za novu opštinsku zgradu u Kotor Varošu

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan položili su danas kamen temeljac za izgradnju nove zgrade opštinske uprave koja će koštati oko 3,1 milion KM.

– Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika. Iskreno se nadam da će građani Kotor Varoša dobiti reprezentativan objekat koji će biti simbol grada – rekao je Višković.

Sakan je izjavio da je riječ o objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

– Danas svjedočimo istorijskom momentu i ovo mjesto bi u budućnosti trebalo da bude zalog za mlađe generacije na kojem će se svakom nastojati pomoći u rješavanju bilo kakvog problema – poručio je Sakan.

On je dodao da će izgradnjom nove zgrade konačno biti riješen dugogodišnji nedostatak adekvatnog prostora za opštinske službe koje su sada smještene u neuslovnim prostorijama na više različitih lokacija.

Izvođač radova je kotorvaroška firma “Građus”, a vrijednost ove faze investicije je 2,67 miliona KM. Vlasnik i direktor ovog preduzeća Slavko Đukić rekao je da je zgrada lokalne uprave Kotor Varoš projektovana kao slobodnostojeća zgrada.

– U podrumskom dijelu objekta obezbijeđene su podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica. Prizemlje objekta sastoji se od ulaznog hola, portirnice, šalter-sale i kancelarija koje će biti i na prvom, drugom i trećem spratu gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine – kaže Đukić.

Rok za izgradnju zgrade po principu “ključ u ruke” je 360 dana, a u slučaju lošeg vremena može biti produžen. Planirano je da stara i dotrajala zgrada u kojoj je sada smještena opštinska uprava bude srušena, a nova će biti izgrađena pored nje, dok će u suterenu biti novi gradski trg.

Novac za izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smještena opštinska administracija obezbijeđen je zaduženjem opštine Kotor Varoš putem emisije obveznica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*