Poljoprivrednici iz Kotor Varoša na sajmu u Beogradu

Opštinska uprava Kotor Varoš organizuje odlazak poljoprivrednika uz besplatan prevoz na 24. međunarodni sajam hortikulture u Beogradu.

Cijena sajamske ulaznice iznosi deset KM, а zainteresovani do 3. Apriла treba да донесу novac za ulaznicu u poljoprivrednu službu opštine Kotor Varoš. Broj mjesta je ograničen, a raniju rezervaciju je moguće obaviti kod Vladimira Dragoljevića. Polazak autobusa je planiran u ponoć, u noći između 6. i 7. aprila, a povratak u nedjelju u večernjim časovima. S obzirom na da nije planirano putovanje kroz Hrvatsku, poljoprivrednicima nije potreban pasoš i mogu da putuju samo sa ličnom kartom.

Međunarodni sajam hortikulture je tradicionalna manifestacija koja se održava na Beogradskom sajmu pod sloganom “Bašta u srcu grada”. Najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma obogaćuju tri velike tematske izložbe – ljekovitog bilja i preparata od meda, baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme i organske proizvodnje.

Manifestacija nudi i savremen pogled na estetiku življena i idejna rješenja za uređenje vrta, okućnice i balkona, kao i najraznovrsnijie usluge i proizvode za ljubitelje cvijeća i zelenila.

Na izložbi prodajnog  karaktera učesnici će predstaviti sve oblasti hortikulture – uzgajanje cvijeća i cvijetnog materijala, proizvodnju sadnica i sjemenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje ljekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu biljaka i pejzažnu arhitekturu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*