Policija u velikoj akciji u Kotor Varošu i ostatku banjalučke regije

Policijska uprava Banjaluka saopštila je danas da će tokom decembra 2018. godine na putevima koje su njenoj operativnoj nadležnosti, odnosno na području Banjaluke, Kotor Varoša, Čelinca, Laktaša i Prnjavor trajati kontrola radarskim sistemom “dual”.

Ovaj sistem evidentira brzinu bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača. Navedeni radarski sistem evidentira brzinu u obje saobraćajne trake, tokom dana i noći, a uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

– Uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije. Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta – naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Iz policije su apelovali na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*