Policija u „Mehaničkim konstrukcijama“ pronašla trojicu neprijavljenih Italijana

Službenici Policijske stanice Kotor Varoš utvrdili su da su u kotorvaroškom preduzeću “Mehaničke konstrukcije” zaposlena tri italijanska državljanina koja nisu bila u evidenciji Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ za izolaciju nakon što je za jednog radnika tog preduzeća utvrđeno da je pizitivan na virus korona, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Italijani su, nakon što ih je otkrila policija, upućeni na testiranje, izrečena im je mjera kućne izolacije i danji zdravstveni nadzor. Time su potvrđena saznanja opštinskog Štaba za vanredne situacije das u u “Mehaničkim konstrukcijama” prisutna lica iz inostranstva koja nisu navedena na spisku radnika koji je dostavila uprava preduzeća.

Tim koji je formirao opštinski Štab za vanredne situacije je u predviđenom roku identifikovao sve zaposlene u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“. Zdravstveno-sanitarni inspektor je izdao rješenja o kućnoj izolaciji svim licima vezanim za prvi klaster virusa korona u Kotor Varošu koja imaju mjesto prebivališta na području naše opštine, a ostale će obavijestiti predstavnici Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ i nadležne službe opština u kojima su ta lica nastanjena.

Resorno ministarstvo Zeničko-dobojskog kantona biće obavješteno u vezi sa licima iz Federacije BiH koja su radila u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“jer su ona napustila opštinu Kotor Varoš i vratila se svojim kućama.

U Štabu za vanredne situacije su naveli da je značajan broj zaposlenih u preduzeću „Mehaničke konstrukcije“pokazao odgovornost i sami su se prijavili u Dom zdravlja nakon što je u petak za njihovog kradnog kolegu potvrđeno da je pozitivan na virus korona.

Štab za vanredne situacije najavio je juče nakon hitne sjednice da će protiv odgovornih lica u “Mehaničkim konstrukcijama” podnijeti krivične prijave jer su odbili da sarađuju, iako  je njihov radnik za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na virus korona medicinskim službama rekao da je bio u kontaktu sa svim zaposlenim u preduzeću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*