Policija traga za krivolovcima iz Srpske Duboke

Policija je započela istragu u vezi sa krivolovom u rejonu Srpska Duboka u kojem je ubijen medvjed kapitalac, objavilo je Lovačko udruženje “Uzlomac” iz Kotor Varoša.

– Policija je obezbijedila mjesto izvršenja krivičnog djela i sakuplja dokaze – naveli su u “Uzlomcu”.

U rejonu Srpska Duboka na tromeđi lovišta lovačkih udruženja “Borčići” Šiprage, “Uzlomac” Kotor Varoš i “Čemernica” Kneževo juče je pronađen odstrijeljen medvjed. Medvjed je podlegao od posljedica ranjavanja i žrtva je krivolovaca koji haraju ovim dijelom lovišta, a pronašao ga je jedan mještanin Srpske Duboke.

Prema tvrdnjama dugogodišnjeg člana Lovačkog udruženja “Borčići”, grupa krivolovaca u posljednjih mjesec dana gotovo svakodnevno je dolazila u Srpsku Duboku i o tome je obaviješten i lovočuvar u ovom udruženju.

On dodaje da se ne zna tačno na teritoriji kojeg lovišta je pronađen medvjed, ali ističe da zbog nepristupačnosti terena lovci iz Kneževa rijetko dolaze na taj rejon.

– U rejonu Srpske Duboke je tromeđa lovišta, ali lovci na taj teren prilaze kroz Srpsku Duboku. U ovom trenutku niko ne zna u kojem lovištu je medvjed ranjen, zato što je do mjesta gdje je podlegao mogao doći sa tri strane. Nažalost, sve su prilike da će ubice ostati nekažnjene, iako su počinile zločin – kaže sagovornik iz “Borčića”.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Borčići” Pane Gavrić kaže da nije obaviješten o krivolovu, ali da će odmah alarmirati sekretara udruženja i lovočuvara kako bi se postupilo u skladu sa zakonom.

– Mora da se uradi komisijski uviđaj i da se uzme glava – kaže Gavrić.

On je rekao da je lovočuvar bio na licu mjesta, kao i da se medvjed nalazi na teritoriji kneževskog lovišta, te da će se postupiti po propisima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*