Policija protiv Sakana podnijela novi izvještaj tužilaštvu

Policijska uprava Banjaluka podnijela je danas novi izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu protiv starješine Vatrogasnog društva u Kotor Varošu Nedeljka Sakana u kojem ga sumnjiče da je izvršio krivično djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i pričinio štetu od oko 10.600 KM.

Izvor blizak istrazi potvrdio je za “Moj Kotor Varoš” da je Sakanu na teret stavljeno i da je zajedno sa Nenadom Panićem iz Kotor Varoša izvršio krivično djelo podnošenje lažne poreske prijave.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći u saopštenju za javnost inicijale prijavljenih, opisala je na koji način su izvršena krivična djela.

– N. S. je osumnjičen da je obavljajući poslove vršioca dužnosti starješine subjekta čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave iz Kotor Varoša u vremenu od 1. januara do 31. decembra 2015. godine prekoračio granice svog ovlašćenja i zaprimao novčana sredstva na osnovu ugovora o zakupu poslovnih prostorija i zatim ih dijelio na ime toplog obroka za sebe i svoje radnike, iako je topli obrok već bio isplaćen. Osumnjičeni je na opisani način pričio materijalnu štetu u iznosu od oko 10.600 KM. N. S. je osumnjičen i da je sa N. P. u periodu od 1. januara 2015. do 30. novembra 2017. godine dostavio Poreskoj upravi RS mjesečne prijave sa netačnim podacima za zaposlene – navedeno je u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Policija je protiv Sakana i u septembru prošle godine podnijela izvještaj tužilaštvu u kojem ga sumnjiči da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanjem isprava pričinio štetu Vatrogasnom društvu od 20.000 KM.

U tom izvještaju mu je na teret stavljeno da je prilikom nabavljanja goriva, servisiranja vozila, adaptacije prostorija za odmor radnika i prodaje imovine Vatrogasnog društva pričinio štetu od 20.000 KM.

Sakan je za starješinu Vatrogasnog društva Kotor Varoš imenovan krajem 2014. godine kao kadar PDP-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*