Policija pretresla prostorije “Uzlomca”, krivična prijava protiv Glamočaka

Policijska uprava Banjaluka dostaviće banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv odgovornog lica u Lovačkom udruženju “Uzlomac” u Kotor Varošu Nedeljka Glamočaka zbog sumnje da je u više navrata izdavao dozvole za lov, iako je na snazi zabrana lova.

– Pripadnici Policijske uprave Banjaluka u petak su izvršili pretres poslovnih prostorija Lovačkog udruženja “Uzlomac” u Kotor Varošu na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak kotorvaroškog Osnovnog suda. Izuzete su dozvole za lov za koje je, prema rješenju nadležnih organa, naređeno da budu vraćene Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju je navedeno da će protiv osumnjičenog biti dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Skupština Lovačkog udruženja “Uzlomac” smijenila je prije nekoliko mjeseci Glamočaka i umjesto njega imenovala Milana Vasiljevića. Glamočak je, međutim, odbio da preda dužnost zbog čega je na zahtjev Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede republički inspektor za šumarstvo i lovstvo zabranio lov dok ta situacija ne bude riješena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*