Policija pretresla prostorije lovačkog udruženja u Kotor Varošu

Službenici Policijske uprave Banjaluka pretresli su danas prostorije Lovačkog udruženja “Uzlomac” u Kotor Varošu.

– Tom prilikom su oduzeta dva pečata Lovačkog udruženja “Uzlomac”, finansijski izvještaji, završni računi, ulazne fakture i drugi dokumenti u vezi sa poslovanjem Lovačkog udruženja “Uzlomac”. Navedeni predmeti će biti deponovani u Osnovni sud Kotor Varoš – rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Kako navodi Alternativna televizija pretresu je izvršen na osnovu prijave za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, pečata i prostorija Lovačkog udruženja “Uzlomac”, lažno predstavljanje, te falsifikovanje ili uništavanje službene isprave protiv bivšeg predsjednika Lovačkog udruženja “Uzlomac” Nedeljka Glamočaka. 

Uz to će mu, prema nezvaničnim informacijama, na teret biti stavljeno i krivično djelo nepoštovanje mjera koje se odnose na zaštitu stanovništva od virusa korona zato što je sazvao sabor lovaca na kome je bilo 67 lovaca, dok je za nedjelju sazvao Skupštinu Lovačkog udruženja na koju je pozvano više od 70 lovaca.

Kriza u Lovačkom udruženju “Uzlomac” traje duže od godinu nakon što je Skupština udruženja smijenila Lamočaka i za predsjednika imenovala Milana Vasiljevića. Glamočak odbija da izvrši primopredaju dužnosti tvrdeći da su odluke Skupštine nezakonite, a do razrješenja ove situacije zabranjen je lov na području kojim gazduje “Uzlomac”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*