Policija pojačava kontrolu učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS sprovešće od 3. decembra akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme, tehničku ispravnost vozila i zatamljenost staklenih površina na vozilima.

Iz MUP-a RS su podsjetili vozače da od 15. novembra ove do 15. aprila sljedeće godine, bez obzira na vremenske uslove, sva vozila moraju imati zimsku opremu i koristiti je bez obzira na vremenske uslove.

– Takođe, napominjemo da se stakla na vozilu ne smiju dodatno zatamnjivati. Izuzetno, mogu se dodatno zatamniti bočne staklene površine vozila iza leđnog naslona sjedala vozača i suvozača, homologiranim folijama, bez refleksije – saopšteno je danas iz MUP-a.

Policijski službenici MUP-a RS su za deset mjeseci ove godine zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja isključili 1.332 vozila.

– Apelujemo na vozače da provjere ispravnost svojih vozila i da sve uočene nepravilnosti blagovremeno otklone, te da se pridržavaju propisa kojima je definisana obaveza upotrebe zimske opreme kako bi svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo – istakli su u MUP-u.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*