Policija oduzela dozvole za lov u Kotor Varošu

Kotorvaroška policija oduzela je sve dozvole za lov koje je lovcima za ovaj vikend izdalo Lovačko udruženje “Uzlomac” iz Kotor Varoša, saznaje “Moj Kotor Varoš”.

Policijska stanica Kotor Varoš reagovala je nakon što je republički inspektor za šumarstvo i lovstvo utvrdio da je smijenjeno rukovodstvo “Uzlomca” predvođeno Nedeljkom Glamočakom uprkos zabrani koja je uvedena na zahtjev Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS nastavilo da izdaje dozvole za lov.

Republički inspektor za šumarstvo i lovstvo obavio je kontrolu u “Uzlomcu” 22. novembra i utvrdio da smijenjeno rukovodstvo lovačkog udruženja nije izvršilo ranija rješenja inspektora i resornog ministarstva. Kontrolom je utvrđeno da rukovodstvo “Uzlomca” koje je i nakon smjene nastavilo da vodi ovo lovačko udruženje nije izvršilo povrat lovnih dozvola i lovnih karata Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Inspektor je utvrdio da su uprkos zabrani izdavane dozvole za lov i za 16, 17, 21, 23. i 24. novembar, a lovočuvar Dragomir Bogdanić ga je obavijestio da su 17. novembra odstrijeljene dvije divlje svinje.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS naredilo je zabranu lova u lovištu Lovačkog udruženja “Uzlomac” i naredilo povrat dozvola nakon što je smijenjeni predsjednik Nedeljko Glamočak odbio da preda dužnost novoimenovanom Milanu Vasiljeviću.

Vasiljević je za “Moj Kotor Varoš” rekao da mjesecima traju opstrukcije odluka Skupštine “Uzlomca” o promjenama u rukovodstvu, te da Glamočak i njegovi saradnici u javnost plasiraju dezinformacije kojima pokušavaju prikriti nelegalan lov.

Vasiljević podsjeća da je na sjednici Skupštine Lovačkog udruženja “Uzlomac” 12. maja 2019. godine velikom većinom glasova izabran za predsjednika udruženja, te da su tada izabrani i ostali organi udruženja – Upravni i Nadzorni odbor.

– Uvidjevši da je zbog nerada i bahatog ponašanja izgubio podršku većine lovaca Glamočak je odlučio da krene u opstrukciju rada novoizabranog rukovodstva i Udruženja čineći na štetu svim njegovim članovima. Zbog novonastale situacije na zahtjev Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS inspektor za šumarstvo i lovstvo je zabranio lov u lovačkom udruženju “Uzlomac”. Tim rješenjem je naloženo da se izvrši povrat svih lovnih dozvola i lovnih karata, na što se Glamočak oglušio – kaže Vasiljević.

Kao legalno izabrani predsjednik Udruženja, dodaje Vasiljević, Osnovnom sudu u Banjaluci je podnio zahtjev da bude upisan u registar kao lice ovlašteno za zasupanje.

– Tek tada su isplivale određene činjenice koje pokazuju kako je Glamočak neodgovorno i lažno obavljao dužnost predsjednika Udruženja. Glamočak se punih 13 godina predstavljao kao predsjednik Udruženja, a da nije bio upisan kao lice ovlašteno za zastupanje u registar Osnovnog suda u Banjaluci. Sud je potvrdio da je Glamočak 23. novembra 2006. godine podnio zahtjev za upis u registar, ali dokumentacija nije bila potpuna i nije obavljen upis. Zbog toga se kao predsjednik Udruženja u registru punih 13 godina vodio Žarko Tešić – pojašnjava Vasiljević.

On je dodao da je tek nakon njegovog zahtjeva za upis lica ovlaštenog za zastupanje sud upisao Glamočaka kao lice ovlašteno za zastupanje, ali na osnovu zahtjeva od 23. novembra 2006. godine.

– Kao što se vidi iz obrazloženja ovog rješenja suda, Glamočak je retroaktivno upisan kao lice ovlašteno za zastupanje i sud je konstatovao da se smatra da je promjena izvršena 24. decembra 2006. godine. U istom rješenju je navedeno da će na osnovu mog zahtjeva, koji je sudu dostavljen 3. jula 2019. godine, sud odlučivati nakon pravosnažnosti rješenja od 16. jula 2019. godine. Znajući da nema argumenata i da će sud nakon pravosnažnosti ovog rješenja mene upisati kao predsjednika Udruženja, a da bi i dalje opstruisao proces upisivanja u sudski registar, Glamočak je odlučio da se žali na rješenje kojim je na vlastiti zahtjev on upisan u registar. Predmet je otišao u Okružni sud u Banjaluci. Dakle, zbog Glamočakove žalbe, rješenje Osnovnog suda još nije postalo pravosnažno i Glamočak nije predsjednik udruženja, iako se tako cijelo vrijeme lažno predstavljao – ističe Vasiljević.

Prema njegovim riječlima, Glamočak je 15. novembra 2019. godine nelegalno izdao dozvole koje je po na osnovu rješenja inspektora morao da vrati čime je sve lovce doveo u zabludu.

– Zabrana lova je i dalje na snazi, jer još nije riješeno pitanje predstavljanja i zastupanja Lovačkog udruženja “Uzlomac”.  Veoma brzo će doći kraj Glamočakovim mahinacijama i opstrukcijama jer očekujemo da će nakon rješavanja njegove žalbe u Okružnom sudu, Osnovni sud izvršiti promjenu lica ovlaštenog za zastupanje u skladu sa odlukama Skupštine Lovačkog udruženja “Uzlomac” – istakao je Vasiljević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*