Policajci spriječili tragediju u Vrbanjcima, mladić prijetio da će skočiti sa skele oko crkve

Tanka linija dijelila je mladića iz Imljana kod Kneževa od gotovo sigurne smrti nakon što se popeo na vrh građevinske skele postavljene uz crkvu Svetog proroka Ilije u Vrbanjcima kod Kotor Varoša i prijetio da će skočiti, ali su ga u toj namjeri uspjeli osujetiti pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš Dragoslav Božičković i Dejan Trkulja.

Drama u crkvenom dvorištu odigrala se noćas pola časa iza ponoći, a srećan kraj uslijedio je nakon razgovora policajaca sa dvadesetdvogodišnjim A.N.

Sveštenik Dragan Mijatović primjetio je muškarca na vrhu skele koji je skinuo odjeću sa sebe i prijetio da će skočiti. Uslijedila je prijava Policijskoj stanici Kotor Varoš i brza intervencija policije.

Policija je o ovom slučaju obavijestila Vatrogasnu jedinicu i Služba hitne pomoći Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ i svi zajedno su se uputili ka Vrbanjcima kako bi spriječili tragediju.

– Policajci Dragoslav Božičković i Dejan Trkulja su uspjeli da stupe u razgovor sa mladićem i da ga privole da odustane od skoka sa skele. Sišao je sa skele i tada su svi mogli da odahnu – ispričao je za „Moj Kotor Varoš“ jedan od očevidaca.

Nakon što je sišao sa skele policajci su utvrdili da se radi o A.N. rodjenom 1998. godine iz vlašićkog sela Imljani.

Zaštitne mjere koje je na gradilištu preduzeo izvođač radova takođe su odigrale veliku ulogu u sprečavanju tragedije. Zahvaljujući atestiranoj skeli koja ispunjava sve propise i standarde, te odgovornoj montaži, penjanje osobe koja nema iskustva na gradilištu ne može dovesti do njenog eventualnog prevrtanja koje je prilikom upotrebe nestandardizovanih skela i loše montaže veoma izvjesno.

Mladić je nakon akcije spasavanja prevezen na Kliniku za psihijatriju u Banjaluci jer je utvrđeno da se radi o neuračunljivoj osobi.

Skela oko crkve Svetog proroka Ilije u Vrbanjcima postavljena je radi sanacije fasade.

2 Comments

  1. Što sad ne napišete imena pripadnika PS Kotor Varoš,kao u BL I oni su spasli čovjeka da ne izvrši samoubistvo…

  2. Važno je da je čovjek spašen. Svaka čast svima koji su pomogli u ovom slučaju, ali ovaj dio o skeli je više nego suvišan u članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*