Policajci će ponovo nositi šapke

Policija RS dobiće u 2017. godini nove, prepoznatljive i kvalitetne uniforme, a biće realizovan i važan projekat izgradnje centra za obuku u kasarni “Zalužani” gdje će od 1. juna početi sa radom prve organizacione jedinice MUP-a RS.
Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač najavio je da će naredne godine kroz obnovu policijske uniforme biti vraćena šapka, koja je prvi simbol policajca. Lukač je naveo da će policija dobiti nove, prepoznatljive i kvalitetne uniforme.
– Nadam se da ćemo imati dovoljno sredstava da obezbijedimo uniformu svjetskog nivoa kakvu nosi policija u Engleskoj, SAD i drugim zemljama – rekao je Lukač i dodao da je opremanje MUP-a kontinuiran proces koji, osim nove uniforme, podrazumijeva i drugu vrstu opreme neophodne za izvršenje policijskih zadataka.
Lukač je najavio da će u narednoj godini biti realizovan i važan projekat izgradnje centra za obuku u kasarni “Zalužani”, te očekuje da 1. juna prve organizacione jedinice MUP-a počnu sa radom u ovom centru.
– Narodnoj skupštini RS će biti upućen zahtjev za kredit od oko 6,5 miliona KM koliko je potrebno da bivšu kasarnu pretvorimo u centar za obuku. To neće biti samo centar za obuku policije RS, već će tu biti smješten i veći broj naših organizacionih jedinica, koje će dobiti dovoljno prostora za efikasno funkcionisanje – istakao je Lukač.
Kao novinu u organizacionom dijelu MUP-a, resorni ministar je najavio i promjenu centara javne bezbjednosti, ali i stanica javne bezbjednosti u policijske uprave.
– Smatramo da ćemo na taj način imati bolju pokrivenost cijele RS i da će nivo rada i odgovornosti biti podignut na viši nivo – istakao je Lukač.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*