Policajac iz Kotor Varoša uhapšen zbog sumnje da je pokrao sam sebe

Policajac S. Đ. iz Kotor Varoša uhapšen je zbog sumnje da je lažno prijavio krađu oko 20.000 maraka koje je dobio na svojoj svadbi, saznaje “Glas Srpske”.

Pozivajući se na nezvanične informacije iz istrage, list navodi da je sav novac i zlato koje su gosti darovali na svadbi iskoristio da vrati svoje stare dugove, za koje niko od ukućana nije znao, nakon čega je to pokušao prikriti rekavši da ga je neko pokrao.

– Supruzi i porodici je kazao da su pare tokom noći odnijeli lopovi. Zatim je otišao u policiju u Kotor Varošu i prijavio krađu – kazao je izvor blizak istrazi.

Inspektori su tokom ispitivanja o okolnostima krađe posumnjali da S. Đ. laže pa je poslan na poligrafsko testiranje. Tada su se potvrdile sumnje njegovih kolega inspektora, pa je policajac priveden.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da je S. Đ. uhapšen.

– Policija je 18. septembra podnijela izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv S. Đ. zbog sumnje da je 11. septembra, dok nije bio na dužnosti, izvršio krivična djela teška krađa i lažno prijavljivanje krivičnog djela – rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović i dodala da su sve dalje mjere protiv njega u nadležnosti tužilaštva.

U Policijskoj upravi Banjaluka su kazali da je osumnjičeni S. Đ. suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Suspenzija će trajati dok ne bude okončan disciplinski postupak koji je protiv njega pokrenut. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*