Policajac iz Kotor Varoša spasio ženu od utapanja na majčin rođendan

Nedjelja 1. oktobar, kada je mojoj majci bio rođendan, ostaće mi zauvijek u sjećanju jer sam na taj dan uspio da spasim život nečije majke, kaže policajac Dejan Nović iz Kotor Varoša koji je sa kolegom iz Policijske uprave Banjaluka Budimirom Popovićem uspio da od samoubistva odvrati 57-godišnju Banjalučanku.

Novićev i Popovićev uobičajeni radni dan prekinula je dojava da se nesrećna žena iz svoje kuće uputila na obalu Vrbasa kod tvrđave Kastel s namjerom da se utopi. Nović je ispričao da su prilazeći obali najprije pomislili da su zakasnili, jer su u travi ugledali ženske cipele, a u Vrbasu osobu koja je već bila daleko od obale.

– Potrčali smo misleći da je žena već skočila u vodu, ali tek kada smo prišli bliže vidjeli smo da je u vodi muškarac. On nam je doviknuo da se kupa i pokazao na ženu koja je bila samo nekoliko koraka od Vrbasa. Pao nam je kamen sa srca – rekao je Nović dodavši da je pored žene bio i član njene porodice kojeg je ona odgurivala rukom.

– Polako smo prišli kako je ne bismo uplašili. Ona se približavala vodi gurajući od sebe tog čovjeka, koji je obavijestio policiju o ovom nemilom događaju, nakon što je pročitao oproštajnu poruku – kazao je Nović.

Razgovarajući s njom uspjeli su da je nagovore da se odmakne od vode i da je odvedu na drugu lokaciju. Popović, koji iza sebe ima nekoliko humanih gestova u službi, kazao je da ga je najviše brinulo da li će on i Nović stići na vrijeme.

– U ovakvim i sličnim slučajevima nikad neću oklijevati ni sekund, odmah ću priskočiti u pomoć bez obzira na to da li sam tu po službenoj dužnosti ili slučajni prolaznik – kazao je Popović i dodao da je to njegova ljudska i moralna obaveza.

Dva heroja kažu da najviše vole kada zajedno rade, jer tako daju maksimum, što su pokazali i u ovom slučaju iz kojeg se njihov plemenit čin uveliko prepričava.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je krajem prošle godine na tradicionalnom prijemu uručio zahvalnice policijskim službenicima koji su pokazali najviše hrabrosti, humanosti i požrtvovanosti u obavljanju svojih poslova i zadataka. Među njih 12 bio je i Popović. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*