Polaganje kamena temeljca za novu opštinsku zgradu u ponedjeljak, stiže i Višković

Početak izgradnje nove zgrade lokalne uprave Kotor Varoš biće ozvaničen u ponedjeljak polaganjem kamena temeljca, a prisustvo svečanosti potvrdio je i predsjednik Vlade RS Radovan Višković, saznaje “Moj Kotor Varoš”.

Sagovornik iz lokalne uprave Kotor Varoš istakao je da pripremaju veliku svečanost kojoj će prisustvovati niz zvanica.

– Centralni dio biće polaganje kamena temeljca za novu zgradu lokalne uprave i uvođenje izvođača radova u posao koje je zakazano za 11 časova. Iz Vlade RS je potvrđen dolazak Viškovića, a zvaničnom početku radova i svečanom ručku koji će uslijediti poslije toga u kotorvaroškom salonu “Sofija” prisustvovaće i niz drugih zvanica, te privrednika iz Kotor Varoša i regije – istakao je naš sagovornik.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i vlasnik kotorvaroške firme “Građus” Slavko Đukić potpisali su 2. septembra ugovor o početku izgradnje nove zgrade lokalne uprave Kotor Varoš.

Ugovor je potpisan nakon što je Komisija za izbor najpovoljnijeg ponuđača konstatovala da je “Građus” dostavio najpovoljniju ponudu na tender za izgradnju zgrade. Na tenderu, koji je završen 9. avgusta, dokumentaciju je preuzeo 21 ponuđač.

Cijena budućeg sjedišta lokalne uprave, prema dostavljenoj ponudi, iznosiće 1.133,80 KM po kvadratnom metru, a površina modernog i funkcionalnog objekta u kojem će biti smještena opštinska administracija iznosiće 2.358 kvadrata.

Rok za izgradnju zgrade po principu “ključ u ruke” je 360 dana, a u slučaju loših vremenskih uslova može da bude produžen. Nove prostorije biće u funkciji čim budu završeni radovi i uređenje unutrašnjih prostorija.

Planirano je da stara i dotrajala zgrada u kojoj je sada smještena opštinska uprava bude srušena, a prostor na kojem se nalazi i lokaciju oko novog objekta ukrasiće gradski trg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*