Pokrenuta inicijativa za organizovanu poljoprivrednu proizvodnju u Vaganima

Uprava spomenika prirode i Eko-etno sela Žuta bukva pokrenula je inicijativu da u Vaganima bude organizovan otkup mlijeka i proizvodnja i pakovanje mliječnih i pakovanje poljoprivrednih proizvoda.

Ta inicijativa biće razmotrena na sutrašnjem sastanku koji je zakazan za 11:55 časova u restoranu “Žuta bukva”. Organizatori su pozvali stanovnike Mjesne zajednice Vagani i okolnih Javorana i Ćukovca da se odazovu sastanku kako bi bili upoznati sa onicijativom i prilikama koje im se otvaraju za plasman poljoprivrednih proizvoda.

Predstavnici Žute bukve istakli su da očekuju pomoć i od opštine Kotor Varoš za kupovinu mašina za pakovanje i mini proizvodnju mliječnih proizvoda i građevinskog materijala kako bi u prostorijama za te potrebe obezbijedili uslove za rad. Vrijednost investicije je 30.000 KM, a zagovornici ovog projekta nadaju se da bi opština mogla izdvojiti polovinu te sume kako bi podstakla poljoprivrednu proizvodnju i razvoj ruralnih područja.

Pomenuti projekat nedavno je načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu prezentovao upravnik spomenikom prirode Žuta bukva i direktor istoimenog Eko-etno sela Ranko Gavrilović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*