Pokrenuta akcija za porodicu Petrović u Kruševu Brdu

Grupa mještana kotorvaroškog sela Kruševo Brdo pokrenula je akciju kako bi bila prekrivena kuća petočlane porodice Petrović koja u ovom selu živi u krajnjoj nemaštini i čovjeku nedostojnim uslovima.

Petrovići žive u trošnoj kućici, niko od njih nije zaposlen, a tri člana su prepuštena brizi preostalih dvoje ukućana čije je zdravlje takođe narušeno.

Humanitarnu akciju s ciljem zamjene krova koji se urušava pod zubom vremena i surovih planinskih uslova pokrenuli su Milenko Stojanović, Milorad Savanović, Miodrag Ivanović, Zoran Trivunović, Goran Ivanović, Nada Dević i Mira Panić. Oni su obišli porodicu Petrović kako bi snimili stanje krova i dogovorili dalje aktivnosti koje je potrebno preduzeti da bi kuća bila prekrivena.

– Utvrdili smo da je potreban kubik greda, tri metra kubna daske, letva, kontraletva i 100 kvadrata paropropusne folije. Plan je da kuća bude prekrivena limom, a neophodno je izgraditi i četiri betonska stuba ipred verande. Vjerujemo u dobrotu ljudi i da ćemo ovu akciju uspješno privesti kraju – rekao je za „Moj Kotor Varoš“ Milenko Stojanović koji je na čelu grupe koja je pokrenula akciju.

Dio novca prikupljen je na manifestaciji „Burekijada“ održanoj u Đurđevu gdje živi veliki broj nekadašnjih mještana Kruševa Brda i od donacija u Kotor Varošu. Prikupljeno je oko 1.000 evra, a da bi akcija bila uspješna neophodan je još najmanje toliki iznos.

Oni koji žele pomoći mogu da se jave na brojeve telefona 065 612 867 (Milenko Stojanović), 065 353 614 (Milorad Savanović) ili 066 310 039 (Nada Dević). Organizatori akcije istakli su da će tokom sedmice biti objavljen i broj računa na koji će donatori moći uplatiti donacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*