Pokažimo sutra humanost, spasimo živote

Kotor Varoš će sutra biti na još jednom ispitu humanosti – trećoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini.

Akciju kao i svake jeseni organizuje Crveni krst Kotor Varoš u čijim prostorijama će dobrovoljni davaoci krvi moći darovati tečnost koja život znači u periodu od 09.30 do 16 časova.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović kaže za MKV da u Kotor Varošu djeluje velika grupa dobrovoljnih davalaca krvi i da svaka akcija protekne uz fantastičan odziv.

– Ne sumnjam da će tako biti i sutra. I ovaj put očekujemo da će se u velikom broju odazvati građani koji redovno daju krv, ali i oni koji to čine prvi put – istakao je Brborović.

U dvije ovogodišnje akcije Kotorvarošani su dokazali humanost. U martu je oboren rekord po količini prikupljenih doza – 173, a julskoj akciji odazvala su se 134 davaoca.

Brborović kaže da  je svaka doza prikupljene krvi od velikog značaja, jer se nikad ne zna kada će nekome spasiti život.

– Mi redovno intervenišemo u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka za naše sugrađane i to smo učinili oko 40 puta tokom ove godine. Naše udruženje je među najorganizovanijim u RS i nastojimo da što više mladih uključimo u akcije. Ovaj put očekujem veliki odziv iz Srednješkolskog centra – rekao je Brborović.

Veliki broj Kotorvarošana redovno daruje krvi, a među njima prednjače Pero Knežević koji se odazvao oko 50 puta, a nedavno je Milorad Savanović 40. put dao krv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*