Pogledajte ko će plivati za Časni krst u Kotor Varošu

Za Časni krst u Kotor Varošu sutra će plivati na 15 takmičara koji će se nadmetati ko će prvi stići do svetog simbola u rijeci Vrbanji.

Prije takmičenja u plivanju za Časni krst od 9.00 časova u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu biće služena sveta liturgija, a potom će svečana litija krenuti prema mostu u naselju Kotor gdje će nadmetanje vitezova početi u 11.45 časova.

Za Časni krst plivaće Zdravko Kovačević, Sanjin Kršić, Miloš Madžarić, Stivens Narić, Krstan Karupović, Bojan Maksimović, Miladin Marković, Bojan Vasić, Saša Tepić, Duško Bogdanić, Marinko Škrbić, Hadži Boro Stanković, Dražen Jovičić, Milan Pejaković i Karađorđe Marinković.
Takmičenje će biti održano na stazi dužine 33 metra, što simbolizuje broj Isusovih godina u ovozemaljskom životu.

– Svi koji taj dan uđu u vodu dobijaju blagodat i simbolični su pobjednici – rekao je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije i jedan od inicijatora viteškog takmičenja Slobodan Petrović.

Organizator je dobio blagoslov crkvene opštine, a pokrovitelj ove manifestacije je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan. Podršku ovom događaju pružili su brojni privredni subjekti sa područja opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*