Podijeljene ključne pozicije, DNS, SP i Hrvati na pragu vlasti

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kotor Varoš biće održana sutra u 10 časova, a dnevnim redom planiran je izbor skupštinskog rukovodstva, radnih tijela parlamenta i zamjenika načelnika opštine, te verifikovanje mandata novoizabranih odbornika.

Skupštinsku većinu predvodiće blok koji je činio vladajuću koaliciju u prethodnom mandatu – SDS, PDP i SDA. Šest odbornika SDS-a, pet PDP-a i tri SDA dovoljno je za većinu jer imaju 14 od 27 odbornika. Kako MKV nezvanično saznaje pred vratima skupštinske većine su i tri odbornika DNS-a i po dva SP-a i Hrvatske koalicije Kotor Varoš HDZ BiH-HNS BiH. Time bi bila obezbijeđena komotna većina i stabilan rad Skupštine i kompletne opštinske administracije, ali i eliminisana opasnost od ponavljanja političke krize iz posljednjih nekoliko godina.

U opoziciji bi u tom slučaju ostao SNSD sa četiri i lista “SRS – Srpska u sigurne ruke” sa dva odbornika.

Kako MKV saznaje za predsjednika Skupštine opštine sutra će biti imenovan Ibrahim Palić iz SDA, koji je i u prošlom mandatu bio na čelu parlamenta. Pozicija potpredsjednika Skupštine opštine pripašće Radenku Čupiću iz PDP-a, koji će na toj funkciji naslijediti SDS-ovog Mladena Trivunovića. Trivunović će biti imenovan za zamjenika načelnika opštine, dok će njegovoj stranačkoj koleginici Snježani Jurić pripasti pozicija sekretara Skupštine opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*