Podignut spomenik borcu Vojske RS Miodragu Stanišljeviću Bakiju

Spomen-obilježje preminulom borcu Vojske RS Miodragu Stanišljević Bakiju otkriveno je na groblju u kotorvaroškom selu Lauši.

Spomenik je podigla Boračka organizacija Kotor Varoš u saradnji sa opštinskim vlastima.

Stanišljević je rođen 1960. godine u Maslovarama i bio je borac prve kategorije, a u ratnom periodu se isticao hrabrošću. Poslije rata boravio je u Kotor Varošu, a 2014. godine odlazi trbuhom za kruhom u ruski turistički centar Soči gdje je pod nerazjašnjenim okolnostima nastradao. 

Kako pokojni Baki nije imao nikog iza sebe, dužnost da mu ispravi spomenik na sebe je preuzeo njegov rođak Čedomir Stanišljević.

– Prije pet godina sam se obratio sa zahtjevom za pomoć pri podizanju spomenika da Miodragov grob zubom vremena ne padne u zaborav, ali tada nije bilo mogućnosti da se pomogne i to realizuje – rekao je Čedomir Stanišljević. 

Predsjednik Boračke organizacije Kotor Varoš Miladin Savanović rekao je da su novac obezbijedili u saradnji sa lokalnom zajednicom i podigli spomen ploču.

– Veliko hvala Boračkoj organizaciji i opštinskim vlastima što su ovo realizovali. Nije to samo moja situacija, postoji hiljadu ovakvih i sličnih slučajeva. Ovo je bogatstvo svih ljudi koji razumiju tuđu nesreću – ističe Čedomir Stanišljević.

Iz Boračke organizacije navode da će ovo spomen-obilježje ostati kao vječni trag imena Miodraga Stanišljevića, koje njegovi saborci neće zaboraviti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*