Počinje onlajn nastava za srednjoškolce u Kotor Varošu

Srednje škole u RS 23. marta treba da započnu izvođenje onlajn nastave za opšteobrazovne predmete, a u Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ Kotor Varoš će je organizovati putem školskog sajta.

– Sva upustva u vezi sa odvijanjem nastave biće dostupna na sajtu Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“. Takođe, biće dostupne i mejl adrese predmetnih profesora koji će biti dostupni učenicima – rekla je za „Moj Kotor Varoš“ direktorica Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ Danijela Kostić.

Republički pedagoški zavod je uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture RS donio odluku da srednje škole u skladu sa svojim mogućnostima treba da organizuju nastavu putem svojih internet stranica i drugih raspoloživih sredstava komunikacije na daljinu.

– Srednje škole treba da dostave Republičkom pedagoškom zavodu informaciju o načinu na koji će uspostaviti komunikaciju sa učenicima i obavijestiti ih o realizaciji nastavnih sadržaja, koja će sredstva koristiti za prezentaciju i na koji način će biti dostupna učenicima – navedeno je u dopisu koji je Republički pedagoški zavod uputio srednjim školama.

U cilju sprečavanja širenja virusa korona u RS je donesena odluka da nastava u osnovnim i srednjim školama bude obustavljena do kraja marta. Nastava na daljinu za učenike osnovnih škola organizovana je putem programa Radio-televizije RS i počela je 17. marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*