Počinje obnova škole u Maslovarama, izabran izvođač radova

Preduzeću “Džena” iz Gradačca povjerena je sanacija Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama, a za taj posao naplatiće 199.103 KM.

Ova firma izabrana je za najpovoljnijeg ponuđača u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja koje je sprovela uprava škole. Komisiji za javnu nabavku dostavljene su dvije ponude, ali je utvrđeno da je ponuda preduzeća “Akropolis“ iz Kotor Varoša neprihvatljiva zbog nepravilnosti u vezi sa referencama, odnosno dokazivanjem da su ranije obavili slične poslova što je bio jedan od uslova za učešće u utakmici za sanaciju škole u Maslovarama.

Direktorica Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Dragana Đukić izjavila je za “Moj Kotor Varoš” da su konačno stečeni uslovi da škola u okviru programa javnih investicija Vlade RS bude renovirana.

– Ovo je najveće ulaganje u objekat od kada je izgrađen i nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da će radovi početi što prije. Sanacija krova i zamjena vanjske stolarije umnogome će doprinjeti uštedi toplotne energije, a djeca i zaposleni će dobiti bolje uslove za odvijanje nastave – rekla je Đukićeva.

Ona je zahvalila svima koji su pomogli da projekat bude odobren i izrazila nadu da je ovo samo početak ulaganja u školu.

– Nadam se da ćemo sa još nekim projektima uspjeti da unaprijedimo proces škokovanja, jer je ovo škola svih nas koji smo se školovali u njoj, koji danas radimo u njoj i svih generacija koje su prošle i koje će proći kroz njene učionice – istakla je Đukićeva.

Vlada RS odobrila je za sanaciju Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama 200.000 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*