Počinje obnova kuća u Kotor Varošu

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan poptisao je danas sporazum o donaciji građevinskog materijala za sedam kotorvaroških povratničkih porodica čija je vrijednost oko 70.000 KM.

Donaciju je obezbijedilo Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica FBiH, a Sakan je potpisao sporazume za sedam individualnih korisnika donacije koji će građevinski materijaliskoristiti za obnovu stambenih objekata. Po dvije porodice su iz Šipraga i Garića, a po jedna iz Hanifića, Večića i Kotora.

– Povratnici će dobiti građevinski materijal, a federalno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica kasnije će im pomoći da ugrade ovaj materijal. Opština će pružiti podršku u rješavanju infrastrukture i pratiti kompletan proces u cilju što bolje realizacije obnove stambemih jedinica – rekao je Sakan.

Šahdo Fifić je naglasio da je zahvalan na donaciji za porodičnu kuću.

– Danas je teško vlastitim sredstvima regulisati stambene probleme, tako da mi ova pomoć mnogo znači – istakao je Fifić.

Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica FBiH i ranije je pomagalo obnovu kuća za povratničku populaciju u Kotor Varošu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*