Počinje “Mala škola roditeljstva” u “Kući radosti”

Centar za porodicu “Kuća radosti” Kotor Varoš organizuje “Malu školu roditeljstva” čiji je cilj praćenje potreba i osnaživanje porodice.

Svrha “Male škole roditeljstva”, koju će voditi diplomirani socijalni radnik Sanela Mikić, je omogućavanje ostvarivanja prava na podršku svim roditeljima sa područja opštine Kotor Varoš. Ovaj program će omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima djece tipičnog razvoja i roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju koji će im pomoći u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti.

– Osnovni cilj je da stvorimo podsticajno i osnažujuće okruženje u kome roditelji međusobno razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo i na koje se odnose prema svom djetetu, ali i upoznavanje sa naučnim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta. To znači osnaživanje cijelog porodičnog sistema za ispunjavanje porodičnih obaveza, pružanje podrške u razvoju i jačanju porodičnih kapaciteta u svrhu suočavanja sa zadacima roditeljstva i zahtjevima društvene zajednice – istakli su u Centru za porodicu “Kuća radosti”.

“Mala škola roditeljstva” biće održavana svakog četvrtka i trajaće šest sedmica u prostorijama Centra za porodicu “Kuća radosti”. Za vrijeme radionica sa roditeljima će biti praktikovani različiti oblici rada u odnosu na ciljeve i sadržaj pojedinih aktivnosti sa akcentom na razgovoru o određenoj temi i razmjenu iskustava u grupama. Radionice podrazumijevaju kratka predavanja, vježbe, rad na različitim zadacima i igre, a biće propraćene video-materijalom.

“Mala škola roditeljstva” biće realizovana od 15. juna do 20. jula 2017. godine, učešće je besplatno, a zainteresovani se mogu prijaviti putem telefona 065/616-346.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*