Počinje asfaltiranje puta Kotor Varoš – Kneževo

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić izjavio je danas da će asfaltiranje prve dionice puta Kotor Varoš – Kneževo duge sedam kilometara početi naredne sedmice.

Trninić je prilikom obilaska dionice puta u Sokolinama nadomak Kotor Varoša izrazio zadovoljstvo dinamikom radova na regionalnom putu i podsjetio da će nakon završetka svih radova građani dvije lokalne zajednice dobiti moderan put koji će povezivati Kotor Varoš i Kneževo.

– Mali problem predstavlja činjenica da se stari put preklapa sa novom dionicom, ali nas je izvođač radova obavijestio da će se saobraćaj odvijati nesmetano i da će sa asfaltiranjem krenuti sljedeće sedmice – istakao je Trninić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan naglasio je značaj završetka izgradnje puta, koji će olakšati život stanovništvu dvije opštine i doprinijeti njihovom razvoju.

– Pola puta između ove dvije opštine je asfaltirano, a druga polovina je makadam. Mnogo stanovnika Kneževa radi u Kotor Varošu i izgradnjom i asfaltiranjem kompletnog puta biće olakšano njihovo svakodnevno putovanje. Završetkom puta dvije opštine će biti snažnije povezane i samim tim podstaknut njihov razvoj. Značajan dio radne snage iz Kneževa zaposlen je u kotorvaroškim fabrikama. Osim toga, pojedine firme iz naše opštine otvaraju pogone u Kneževu. Zbog toga je potrebno što prije završiti ovaj puta, jer bi to oživjelo dvije opštine, ali i još jače ih povezalo – rekao je Sakan.

Vlada RS dala je saglasnot “Putevima RS” za kreditno zaduženje u izmnosu od 7,98 miliona KM za nastavak gradnje regionalnog puta Kotor Varoš – Kneževo, odnosno za asfaltiranje dionice od Sokolina do Živinica.

Trninić i Sakan su razgovarali i o modernizaciji tri kilometra magistralnog puta u Kotor Varošu, odnosno postavljanju novog asfalta. Za to su stvoreni uslovi jer je završena sanacija i rekonstrukcija gradske vodovodne i proširenje kanalizacione mreže.

Dogovoreno je i da nakon pribavljanja dokumentacije i rješavanja imovinskih problema budu sanirana dva mosta u Šipragama preko kojih se odvija teretni saobraćaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*