Počinje asfaltiranje kruga Doma zdravlja i dogradnja vrtića

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisao je danas ugovore sa izvođačima radova koji će afsaltirati krug Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” i dograditi objekat vrtića “Larisa Šugić”.

Sa preduzećem “Petrović” iz Kotor Varoša potpisan je ugovor o asfaltiranju pristupne ulice i uređenju kompletnog kruga Doma zdravlja u vrijednosti 95.229 KM.

– Svjesni smo koliki je problem pacijentima predstavljao put pun rupa i zato smo delegirali ovaj projekat u okviru kapitalnih investicija koje realizuje opština Kotor Varoš. U Dom zdravlja je u prethodne dvije godine uloženo oko dva miliona maraka čime je kvalitet usluga podignut na znatno viši nivo. Činimo sve kako bi Kotorvarošani imali što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu – rekao je Sakan.

Preduzeće “Dekol” iz Kotor Varoša će izvesti radove na dogradnji vrtića “Larisa Šugić” u vrijednosti 54.126 KM.

– U vrtiću trenutno boravi 149 mališana, a proširenjem kapaciteta biće formirano šest vaspitnih grupa među kojima će biti dvije jasličke. Riječ je o stavljanju u funkciju još jedne prostorije unutar vrtića na 80 metara kvadratnih korisnog prostora – zaključio je Sakan.

Rok za završetak radova u krugu Doma zdravlja je 45 dana, dok će izvođači u vrtiću imati duplo više vrmeena da završe posao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*