Počinje akcija suzbijanja zaraznih bolesti koje prenose glodari u Kotor Varošu

Obavezna proljećna sistematska deratizacija na području opštine Kotor Varoš počinje 27. maja u cilju preventivne zaštite stanovništva od pojave i širenja zaraznih bolesti koje prenose glodari.

Deratizaciju će izvršiti radnici preduzeća „Dezinsekcija“ iz Bijeljine, a trajaće do kraja maja, dok će se jesenja deratizacija biti obavljena od 1. do 10. oktobra 2019. godine.

Javnom deratizacijom biće obuhvaćeni objekti u vlasništvu opštine Kotor Varoš – matični uredi u Kruševu Brdu, Šipragama, Grabovici, Obodniku, Maslovarama, Liplju, Vrbanjcima, Zabrđu i Vaganima, objekti Opštinske uprave Kotor Varoš, stadion sportskih igara u Kotor Varošu, korito rijeke Vrbanje na izlazima kanalizacije na pet lokacija, dok za sve ostale objekte troškove deratizacije snose korisnici.

– Da bi akcija deratizacije bila što uspješnija molimo građane da omoguće stručnim ekipama izvođenje deratizacije, da onemoguće pristup djeci i domaćim životinjama zatrovanim mamcima, da zatrovanu masu ne diraju rukama i da se pridržavaju uputstava koja će im na terenu dati stručne ekipe – istakli su u Opštinskoj upravi Kotor Varoš.

Neposredni nadzor nad izvođenjem deratizacije obavljaće sanitarna inspekcija opštine Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*