Počeo najduži policijski čas, Kotorvarošani razgrabili hljeb i peciva

Najduži policijski čas u Kotor Varošu od izbijanja epidemije virusa korona poečeo je danas u 15 časova i trajaće do ponedjeljka u 5.00, a u tom periodu na snazi će biti zabrana kretanja.

Od ove zabrane su izuzeti zdravstveni radnici, te osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i pripadnici MUP-a RS koji su na zadatku, predstavnici drugih agencija za provođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku, ali i osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja rada ili im MUP izda dozvolu za kretanje.

– Apelujemo na sve građane da poštuju donesene mjere, koje su donesene prije svega u cilju smanjenja opasnosti širenja virusa korona među stanovništvom – naveli su iz MUP-a.

Kotorvarošani su period u kojem je bilo dozvoljeno kretanje iskoristili da se snabdiju svime što je potrebno za proslavu Vaskrsa. Uoči stupanja na snagu policijskog časa rafe u tržnim centrima i trgovinama su bile solidno ispražnjene. To se posebno odnosi na hljeb i ostale pekarske proizvode koji su razgrabljeni i u trgovinama i u pekarama. 

Virusom korona do sada je u RS zaraženo 528 ljudi, a 16 ih je preminulo od posljedica bolesti izazvane tim virusom. U Kotor Varošu je potvrđeno da je 19 osoba pozitivno na virus korona od kojih su se tri oporavilo. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*